Wie zijn wij

Station Warder heeft zich als doel gesteld om de veiligheid van watersporters en beroepsvaart op het Markermeer te bewaken. Het Markermeer is het zuidelijke deel van het IJsselmeer en een fantastisch watersportgebied. Het is zeer uitgestrekt en kan door zijn specifieke karakter veranderen in een verraderlijk stuk water.

Het redden van mens en dier is niet het enige dat
Reddingsstation Warder tot haar taken mag rekenen. Het station heeft ook een begeleidingsstaak. Zo begeleiden we verschillende evenementen op het water als: de Pieperrace, Volendammer kermis en waterdag Edam zie voor verdere evenementen onder het kopje Agenda.

Tijdens deze evenementen houden wij toezicht vanaf het water, om in te kunnen grijpen als dat nodig is.

Naast deze activiteiten verzorgen wij ook voorlichting aan watersportverenigingen op het gebied van Man Over Boord oefeningen, reddingsmiddelen en communicatie bij calamiteiten. En verzorgen wij cursussen EHBO, vaarbewijs en Marifoon.

Ondanks dat Reddingsstation Warder dit alles met veel plezier voor u doet hebben wij ook uw steun nodig. Want zonder u, kunnen wij geen hulp bieden. Zonder donaties en vrijwilligers, geen reddingsstation.

Wat mag u van ons verwachten?
Professionaliteit
Snelheid
Vrijwillig
Kostenloos voor de hulpvrager

Ons team

Onze schippers

Michael Montagne
Schipper 2
Schipper 3
Schipper 4
0
Uitrukken in 2023
0
Reddingen
0
Trainingen
0
Kopjes koffie