hulp scheiden van de spoedeisende noodoproepen

800 533 Reddingstation Warder

Kustwacht gaat niet-spoedeisende hulp scheiden van de spoedeisende noodoproepen

Per 17 augustus 2020 hanteert Kustwacht Nederland een nieuwe werkwijze om bij een noodmelding onderscheid te kunnen maken tussen spoedeisende (Search And Rescue) en niet-spoedeisende hulp. Dit betekent dat in het vervolg bij niet-spoedeisende hulp niet meer automatisch een reddingboot van de KNRM wordt gealarmeerd door de Kustwacht, maar dat de hulpvrager zelf moet bepalen welke hulpverlener hij nodig heeft. Dit heeft geen gevolgen voor onze dienstverlening, wij zullen bij alarmering of hulpvraag altijd uitvaren zoals u van ons gewend bent. De keuze voor ons mag u altijd blijven maken.

KNRM Gelieerd reddingsstation Warder kunt u via de nederlandse kustwacht, via de KNRM Helpt App of rechtstreeks via ons noodnummer 088-9996197 bereiken.

In nood? Altijd een KNRM-reddingboot…
Bent u in nood, of verkeert u in gevaar? Gebruik dan de marifoon of bel de Kustwacht. De Kustwacht zal meer informatie vragen en in noodgevallen direct de KNRM alarmeren. Gebruikt u de telefoon, zorg dan dat de app KNRM Helpt daarop vooraf is geïnstalleerd en dat u bent geregistreerd. Wanneer u in noodgevallen belt via de app, heeft de Kustwacht meteen uw positie, contact- en vaartuiggegevens, bent u sneller vindbaar en kunnen we u beter helpen.

Alle informatie over de KNRM Helpt app en de mogelijkheid tot downloaden en installeren van deze app vind u hier: KNRM Helpt App

Assistentie nodig of Pech? Eerst overleg!
Bent u niet in nood, maar hebt u assistentie nodig? De Kustwacht wijst u dan op een lijst (op de website van de Kustwacht) met hulpverleners waaruit u kunt kiezen. Daar vindt u ook de KNRM . Wilt u gebruik maken van onze diensten, gebruik dan bij voorkeur de app KNRM Helpt. U wordt voor een assistentievraag dan direct verbonden met de KNRM Alarmcentrale. Uw positie- contact- en vaartuiggegevens zijn dan meteen bekend, zodat we u snel kunnen vinden en beter kunnen helpen.

KNRM assistentie voor vaartuigen langer dan 20 meter
De KNRM biedt in principe geen assistentie aan vaartuigen die langer zijn dan 20 meter. Het merendeel van die hulpvragen komt neer op het verlenen van sleephulp. De KNRM reddingboten zijn daarvoor niet gecertificeerd. Als u assistentie nodig hebt ten behoeve van een vaartuig langer dan 20 meter, dan dient u een andere hulpverlener te benaderen (meestal een commercieel bergingsbedrijf). Indien er geen hulpverlener gevonden kan worden, dan kunt u contact opnemen met de Kustwacht. De Kustwacht kan dan, bij uitzondering, beslissen dat de KNRM toch hulp mag en kan verlenen.

KNRM Gelieerd reddingsstation Warder kunt u via de nederlandse kustwacht, via de KNRM Helpt App of rechtstreeks via ons noodnummer 088-9996197 bereiken.

Bron www.knrm.nl

Author

Reddingstation Warder

All stories by: Reddingstation Warder