Nieuwe reddingboot gedoopt

1024 683 Reddingstation Warder

Na jaren lang sparen, plannen regelen en afspraken maken was het 29 februari 2020 eindelijk zo ver, onder toeziend oog van ruim honderd genodigden werd onze nieuwe reddingboot gedoopt door Burgemeester Lieke Sievers van gemeente Edam-Volendam.

Ons nieuwe reddingsvaartuig is volledig naar onze wens aangepast zodat wij onze hulpverleningstaak zo goed en veilig mogelijk kunnen uitvoeren, ook onder extreme omstandigheden.

De boot is een Nicolaas klasse type 3, hierbij zijn oa rompvorm en dikte aangepast om het schip nog stabieler te maken dan haar voorgangers. Daarbij is dit het 1e schip in deze klasse met heckdrive (schroef aandrijving) in plaats van de voor dit type gebruikelijke jet aandrijving. Groot voordeel van deze keuze is dat de motor hierdoor verder naar achteren geplaatst kon worden, waardoor er een enorm voordek is ontstaan. Hetgeen weer prettig is bij vervoer en vooral behandeling van slachtoffers.

Tegelijk met de boot is er ook een unieke trailer voor ons gebouwd. Deze trailer, in eigen beheer ontworpen en door Habbeke Shipyard gebouwd, is hydraulisch aangedreven en rijd op rupsbanden. Dit stelt ons in staat ook bij laag water door bijvoorbeeld afwaaiing ver genoeg het water in te kunnen rijden om veilig te kunnen lanceren.

Onze dank gaat uit naar iedereen die op enige wijze betrokken was bij het realiseren van onze wens (uit noodzaak) te verwezenlijken.

Bekijk hier onze foto albums, hier de video rapportage van Bas Brand of hier een video rapportage gemaakt door RTV LOVE

Fotocredits: Arie Bon fotografie

Author

Reddingstation Warder

All stories by: Reddingstation Warder